Wegwerkzaamheden tussen Veghel en Eerde

Veghel- De Provincie Noord-Brabant gaat samen met aannemersbedrijf Heijmans de provinciale weg N622 tussen Veghel en Eerde aanpassen.

Om de doorstroming te verbeteren wordt  een extra  rijstrook aangelegd en worden de kruisingen voorzien van nieuwe asfaltlagen. Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden al gestart en zijn er vooraankondigingsborden geplaatst.

De werkzaamheden op de hoofdrijbaan worden vanaf vrijdagavond 14 februari echt zichtbaar. Vanaf 14 februari 21:30 uur dienen automobilisten rekening te houden met verkeersmaatregelen en afsluitingen tot eind mei 2014. De werkzaamheden worden volgens onderstaande fasering uitgevoerd:

Fase 1:
Vanaf vrijdag 14 februari 21:30u t/m maandagochtend 17 februari 06:00u

De gehele rijbaan tussen de rotonde Eerde en de rotonde Corridor wordt voor alle verkeer afgesloten. In dit weekend is ook afslag 10 Eerde/Schijndel aan de A50 afgesloten.
Verkeer wordt omgeleid volgens een grootschalige omleiding via de N637 (St.Oedenrode) – A50 – N279 v.v. Dit staat op de omleidingsborden aangegeven als Route E (Eerde)en V (Veghel).

Fase 2:

Vanaf maandag 17 februari 06:00u t/m eind mei (kan uitlopen door slechte weersomstandigheden)

De gehele rijbaan tussen de rotonde Eerde en de afrit A50 vanuit Nijmegen wordt in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. De overige rijrichtingen zijn, met behulp van tijdelijke maatregelen wel bereikbaar. Voor het Openbaar Vervoer en de hulpdiensten wordt er een aparte rijstrook gemaakt tussen Veghel en Eerde v.v.Het verkeer vanuit Eerde richting Veghel v.v. wordt omgeleid via de N637 (St.Oedenrode) en de A50 v.v. op de omleidingsborden aangegeven als Route E (Eerde)en V (Veghel).

Fase 3:

Nader te bepalen weekend eind mei (afhankelijk van de weersomstandigheden)

Maatregel als in fase 1. Hier wordt t.z.t. nog een bericht over geplaatst.

Inwoners Eerde

Voor de bewoners van de Kuilen/Willibrordeshoek en Abenhoefweg worden de wegen van en naar de Mac Arthurweg ingericht als eenrichtingverkeer. Deze wegen zijn nu op bepaalde tijden alleen voor bestemmingsverkeer beschikbaar. Dit gaat voor 24 uur per dag gelden. Ook komt er een vrachtwagen-verbod. Als deze omleidingsroute teveel door sluipverkeer wordt gebruikt en daardoor klachten komen of de wegen worden kapotgereden, wordt er een algehele afsluiting op de Willibrordeshoek en Abenhoefweg aangebracht. Op verschillende tijdstippen wordt er door de politie gecontroleerd op sluipverkeer.

Heeft u nog vragen?

Indien u nog vragen heeft kunt u, tijdens kantooruren, contact opnemen met de aannemer Heijmans, Andre van de Greef (06-653732724) en buiten kantooruren voor calamiteiten (040-2957200) of met de Provincie Noord-Brabant, Ward Gijsberts (06-18303204)